Valmistusaika: n. 1½ t., josta 10-15 min. uunissa.

Uunin lämpö: 200

20 leivosta

Vuokiin:
  • 100 g voita tai margariinia
  • 100 g tomusokeria
  • 40 g jauhettua mantelia
  • 2 raastettua karvasmantelia
  • 1 keltuainen
  • 100 g vehnäjauhoja
Täyte ja koristelu:
  • 1 litra tuoreita vadelmia
  • 3 dl erikoiskermaa
  • sokeria maun mukaan
1. Hiero rasva ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää mantelit, keltuainen ja jauhot ja vaivaa nopeasti taikinaksi. Pane kylmään vähintään ½ tunniksi.

2. Vuoraa laskostetut leivosvuoat taikinalla ja kypsytä kullankeltaisiksi. Kumoa heti, mutta anna jäähtyä kokonaan ennen täyttöä.

3. Jaa puolet marjoista leivosvuokiin. Pane vatkattua kermaa päälle ja koristele lopuilla marjoilla. Sokeroi kerma tai marjat maun mukaan.

Kokeile vaihteeksi:

Kookoshiutaleita taikinaan mantelien asemasta. Pane lusikallinen vaniljajäätelöä kerman alle.