Valmistusaika: n. 1½ t., josta 10-15 min. uunissa.
Uunin lämpö: 200
20 leivosta
Vuokiin:
- 100 g voita tai margariinia
- 100 g tomusokeria
- 40 g jauhettua mantelia
- 2 raastettua karvasmantelia
- 1 keltuainen
- 100 g vehnäjauhoja
- 1 litra tuoreita vadelmia
- 3 dl erikoiskermaa
- sokeria maun mukaan
2. Vuoraa laskostetut leivosvuoat taikinalla ja kypsytä kullankeltaisiksi. Kumoa heti, mutta anna jäähtyä kokonaan ennen täyttöä.
3. Jaa puolet marjoista leivosvuokiin. Pane vatkattua kermaa päälle ja koristele lopuilla marjoilla. Sokeroi kerma tai marjat maun mukaan.
Kokeile vaihteeksi:
Kookoshiutaleita taikinaan mantelien asemasta. Pane lusikallinen vaniljajäätelöä kerman alle.
Kommentit