4 annosta

260 kcal/annos

  • 1 pss (150 g) salaattisekoitusta
  • ½ keskikokoinen vesimeloni
  • 100 g ilmakuivattua kinkkua
  • 100 g oliiveja
  • ½ ruukkua basilikanlehtiä

Kastike:

  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl sherryviinietikkaa
  • ½ tl sormisuolaa
  • ½ tl mustapippuria

1. Valmista ensin kastike sekoittamalla ainekset. Leikkaa vesimelonista noin sentin paksuisia viipaleita. Erityisen koristeellisen salaatin saat, kun leikkaat viipaleista esim. piparimuoteilla erikokoisia kuvioita. Leikkaa kinkku ohuiksi siivuiksi.

2. Kääntele kastike salaatin joukkoon ja jaa salaatti tarjoilulautasille. Lisää päälle melonipalat, kinkkusiivut, oliivit ja basilikanlehdet. Tarjoile esim. paahdetun täysjyväleivän kanssa.

-KG maalis-huhtikuu 2011-