10:lle

  • ½ l raparperin paloja
  • ½ dl sokeria
  • 3 keltuaista
  • ½ dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1/4 tl vanilliinisokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 3/4 dl kevytkermaa

Pinnalle:

  • 3 valkuaista
  • 4 rkl tomusokeria
  • 1/4 tl vanilliinisokeria

1. Hauduta raparperin palasia miedolla lämmöllä sokerissa ja jäähdytä hilloke.

2. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi.

3. Sekoita jauhoihin leivinjauhe ja vanilliinisokeri ja lisää munavaahtoon.

4. Sekoita kevytkerma taikinaan.

5. Levitä taikina tasapohjaiseen, voideltuun vuokaan ja paista noin 10 min.

6. Vatkaa valkuaiset ja sokeri vaahdoksi ja mausta vanilliinisokerilla.

7. Levitä sokerissa pehminneet raparperin palaset puolikypsälle pohjalle. Peitä hilloke valkuaisvaahdolla ja kuorruta raparperikakku 175 asteisessa uunissa noin 20 min., kunnes marenki on tullut vaalean ruskeaksi.

-Kotiliesi 12/79-