8-12 palaa

  • 1 pkt (400 g) piirakka- tai ruisperunataikinaa (pakaste)

Täyte:

  • 250 g lämminsavustettua lohta
  • 1 dl pakasteherneitä
  • 3 munaa
  • 2 dl ruokakermaa
  • 2 dl ranskankermaa
  • 3 tl raastettua piparjuurta
  • 1 dl raastettua maukasta juustoa, esim. Comte

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Kauli sulanut taikina ja painele se halkaisijaltaan noin 24 cm irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.

Leikkaa vuoan reunoille iso pala foliota, taittele se reunojen päälle ja painele pohjaan reikiä haarukalla.

Esipaista pohjaa noin 10 minuuttia.

Alenna uunin lämpö 175 asteeseen esipaiston jälkeen.

Ota folio pois ja jatka paistamista vielä 5 minuuttia.

Tee täyte. Murenna lohi pieniksi paloiksi. Laita palat esipaistetulle pohjalle sulatettujen pakasteherneiden kanssa.

Sekoita munat, kerma ja piparjuuri keskenään. Mausta seos halutessasi mustapippurilla. Kaada seos piirakkapohjalle. Ripottele päälle juustoraaste.

Laita piirakka takaisin uuniin ja jatka paistamista noin 25 minuuttia, tai kunnes piiras on hyytynyt ja saanut kauniin kullanruskean pinnan.

Tarjoile haaleana tai kylmänä vihreän salaatin kanssa.

-Kodin kuvalehti 18.11.2010-