8 annosta

  • 1,5 kg puikulaperunaa
  • 75 g savujuustoa raastettuna, esim. Pohjanpoika savu
  • suolaa ja rouhittua mustapippuria
  • 4 dl ruokakermaa
  • 1 rkl dijon-sinappia

1. Kuori ja suikaloi puikulaperunat veitsellä tai monitoimikoneella suikaleiksi. Kaada puolet perunoista voideltuun uunivuokaan.

2. Levitä perunasuikaleiden päälle raastettu savujuusto. Levitä pinnalle loput perunaraasteista. Mausta perunat rouhitulla mustapippurilla ja suolalla.

3. Sekoita ruokakerma ja sinappi ja valuta perunoiden päälle. Kypsennä perunakiusausta 225 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes paistos on kauniin ruskea pinnalta. Nosta vuoka uunista ja peitä foliolla. Anna vetäytyä noin 20 minuuttia ennen tarjoamista.

-Kotiliesi 30.11.2010-