noin 15 pihviä

  • 1 tlk (400 g) mieleisiäsi säilykepapuja
  • 1 sipuli
  • 1 porkkana
  • 1 dl kikherne- tai soijajauhoja
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 tl suolaa
  • 1-2 rkl makeaa chilikastiketta
  • ripaus cayennepippuria
  • 1 muna

Paistamiseen:

  • öljyä ja voita

Valuta pavut ja murskaa ne haarukalla. Kuori ja silppua sipuli. Kuori ja raasta porkkana hienoksi raasteeksi.

Sekoita papumurska kikhernejauhojen ja vehnäjauhojen kanssa. Mausta suolalla, chilikastikkeella ja cayennepippurilla. Lisää porkkanaraaste, sipulisilppu ja muna. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi.

Kuumenna öljyä ja voita lettupannun koloissa. Nostele pari ruokalusikallista taikinaa pannun koloihin ja painele pinta tasaiseksi.

Paista keskilämmöllä 3-4 minuuttia molemmin puolin, kunnes pihvit ovat kauniin ruskeita ja pysyvät hyvin kasassa.

Vinkki! Jos massa tuntuu kuivalta, lisää siihen 1-2 dl kermaviiliä.

-Kodin kuvalehti 2.12.2010-