Valmistusaika: n. 30 min. josta n. 10 min. uunissa

Uunin lämpö: 250
  
4 annosta
  • 4 viipaletta vaaleaa vuokaleipää
  • voita tai margariinia
  • sinappia
  • rosmariinia
  • 4-8 viipaletta kevyesti savustettua kinkkua
  • 1 pakkaus cheddar-tyyppistä juustoa viipaleina
  • 1 iso tlk parsaa tai vihreitä papuja
  • 2-4 tomaattia
  • suolaa, pippuria
1. Puolita leivänviipaleet ja voitele ne voilla tai margariinilla ja hivenellä sinappia.

2. Aseta voidellulle kuorrutusvadille vuorotellen leipä- ja kinkkuviipaleet "pitkoksi".

3. Ripota päälle hiukan hienonnettua rosmariinia ja peitä "pitko" juustoviipaleilla.

4. Leikkaa tomaatteihin rasti, suolaa ja pippuroi ja pane nokare voita tai margariinia rastiin. Pane tomaatit voileipäpitkon viereen.

5. Kuorruta uunissa n. 10 min.

6. Lämmitä sillä välin parsa tai pavut ja pane ne vadille.