4 annosta

  • 200 g broilerin jauhelihaa
  • 1½ rkl vihreää thaicurrytahnaa
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl kalakastiketta
  • 1 tl hunajaa
  • ½ tl suolaa
  • 1 kevätsipulin oksa hienonnettuna
  • ½ limetin kuori raastettuna
  • 2 tl hienonnettua tuoretta minttua
  • 2 rkl kuorellisia seesaminsiemeniä

Liemi

  • 100 g siitakesieniä
  • 1 limetin mehu
  • 1 l vettä
  • 3 rkl kanafondia
  • 1 punainen chili
  • 1 rkl thaimaalaista kalakastiketta
  • 1 rkl hienonnettua korianteria
  • 1 kevätsipulin oksa hienonnettuna

1. Sekoita kaikki pullien ainekset huolellisesti keskenään kulhossa. Muotoile seoksesta pieniä pullia kostutetuin sormin.

2. Viipaloi sienet lientä varten. Mittaa kaikki liemen ainekset kattilaan. Nosta pullat pienissä erissä liemeen ja keitä 3-4 minuuttia/erä. Kypsän lihapullan tunnistaa siitä, että se nousee pintaan.

3. Nosta pullat reikäkauhalla pieniin kulhoihin. Kaada lientä päälle.

-Kevyt kokki 6/2011-