1 iso piirakka tai 8 pientä
  • 1 pkt (400 g) piirakkataikinaa
Täyte:
  • 1 ps (300 g) kinkkusuikaleita
  • 1 ps (150 g) juustoraastetta
  • 1 ruukku rucolasalaattia
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl ruokakermaa
  • 1 rkl sinappia
  • ripaus suolaa
  • ripaus rouhittua mustapippuria
Sulata piirakkataikina. Valmista taikinasta iso piirakka tai pienempiä annospiirakoita. Pikkupiirakat voi paistaa esimerkiksi leivinpaperilla vuoratuissa pienissä uunivuoissa. Kauli taikina ja painele vuoan pohjalle ja reunoille. Levitä kinkkusuikaleet, juustoraaste ja rucola taikinapohjan päälle. Sekoita kulhossa munat, kerma, sinappi ja mausteet. Kaada seos tasaisesti piirakan päälle. Kypsennä 225 asteisessa uunissa 25-30 minuuttia piirakoiden koosta riippuen tai kunnes piirakat ovat kauniin ruskeita.

-Yhteishyvä 1/11-