Valmistusaika: n. 1 t 15 min

4 annosta
  • 750 g sianlihaa
  • 4 viipaletta pekonia
  • 1 iso sipuli
  • 1 vihreä paprika
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1-2 rkl paprikajauhetta
  • 4-5 dl lihalientä
  • suolaa, pippuria
  • maissijauhoja
1. Paloittele liha n. 3 cm kokoisiksi kuutioiksi.

2. Leikkaa pekoni suikaleiksi ja ruskista se padassa.

3. Ruskista lihakuutiot pekonin rasvassa, mutta vain pieni erä kerrallaan.

4. Vähennä lämpöä ja ruskista hienonnettu sipuli, valkosipuli ja vihreät paprikakuutiot padassa lihan joukossa. Lisää paprikajauhe, joka saa hetken kuumeta mutta ei ruskistua.

5. Lisää lihaliemi pataan. Mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta ruoka kypsäksi n. 45 min. Suurusta liemi kylmään veteen sekoitetuilla maissijauhoilla.

Vihje: Muista että ruskistunut paprikajauhe antaa kastikkeelle karvaan maun. Tarjoa paprikapata perunasoseen ja raakaraasteitten kanssa.


-Kotikokki-