Valmistusaika: n. 15 min.

4 annosta
  • 4 munaa 
  • 8 rkl vettä
  • ½ tl suolaa
  • valkopippuria
  • 3/4 dl juustoraastetta
  • 100 g savukinkkua
  • voita tai margariinia
Hyvä lisäke:

Lehti- tai jokin muu raakasalaatti

1. Leikkaa kinkku ohuiksi suikaleiksi.

2. Vatkaa yhteen munat, vesi ja mausteet, sekoita juusto ja kinkku joukkoon.

3. Kuumenna rasva ja kaada munakasseos paistinpannuun.

4. Vedä haarukalla varovasti munakkaan reunoilta keskustaan päin, nosta kevyesti reunoista sitä mukaa kun se hyytyy.

5. Käännä munakas voidellun kannen avulla, kun se on pohjasta kullanruskea, ja paista hiukan toistakin puolta.

Kokeile vaihteeksi:

Sekoita myös hiukan raastettua sipulia munakkaaseen tai mausta se hivenellä valkosipulia. Hienonnettu persilja sopii hyvin kinkkumunakkaaseen.