6 hengelle

  • 1½ kg punajuuria
  • 1 punasipuli
  • 5 salvianlehteä
  • 1 rkl kapriksia
  • 2 tl kuminansiemeniä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 2 rkl balsamiviinietikkaa
  • 150 g vuohenjuustoa
  • koristeeksi rukolaa

1. Laita punajuuret kuorineen uuniin 190 asteeseen. Paahda niitä noin 1,5 tuntia, eli kunnes ne ovat kypsiä. Anna jäähtyä.

2. Kuori ja lohko kypsät punajuuret. Laita ne kulhoon ja lisää mukaan silputtu punasipuli, hienonnettu salvia, kaprikset ja kumina.

3. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää mukaan myös oliiviöljy ja etikka.

4. Laita punajuurisalaatti tarjoiluastiaan. Murusta päälle vuohenjuustoa ja koristele rukolalla.

-Kotivinkki, jouluherkut 2010-