12-15 palaa

  • 3 (noin 300 g) hapahkoa omenaa
  • 1 dl sokeria
  • 3/4 dl pakastemustikoita
  • 1 rkl perunajauhoja

Taikina:

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl jauhettua inkivääriä
  • 1 tl kanelia
  • 1½ dl sokeria
  • 150 g voita
  • 1 kananmuna
  • 1 tl leivinjauhetta

1. Kuori omenat ja paloittele. Nosta sokerin ja jäisten mustikoiden kanssa kattilaan ja keitä, kunnes omenat pehmenevät. Soseuta sauvasekoittimella paksuhko sose ja sekoita kuuman soseeseen perunajauho. Anna jäähtyä.

2. Sekoita jauhoihin inkivääri ja kaneli, ja nypi sokerin ja voin kanssa murumaiseksi seokseksi. Nosta neljännes taikinasta erikseen pinnalle ripoteltavaksi.

3. Sekoita jäljelle jääneeseen taikinaan kananmuna ja leivinjauhe.

4. Painele kananmunainen taikina leivinpaperilla vuorattuun suorakaiteen muotoiseen noin 2 litran uunivuokaan. Lisää päälle mustikka-omenasose.

5. Ripottele lopuksi kananmunaton taikina lohkareiksi piirakan päälle. Paista piirakka 200 asteisen uunin keskiosassa noin 25 minuuttia. Peitä piirakka paiston loppupuolella, jos se tummuu liikaa.

6. Anna piirakan jäähtyä ritilällä. Leikkaa annospaloiksi.

-Kotiliesi 30.11.2010-