12-14 annosta

6 dl (noin 250 g) porkkanaraastetta

4 munaa

4 1/2 dl sokeria

1 1/2 dl ruokaöljyä

4 1/2 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl ruokasoodaa

1 tl suolaa

1 tl kanelia

Kuorrutus:

200 g Philadelphia-juustoa

1/2 dl pehmeää voita tai juoksevaa matgariinia

5 dl tomusokeria

2 tl vaniljasokeria

1 rkl sitruuna- tai appelsiinimehua

kehä- tai krassinkukkia

1. Raasta porkkanat. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon porkkanaraaste ja öljy. Yhdistä kuivat ainekset ja sekoita ne muna-porkkanaseoksen kanssa taikinaksi. Kaada taikina halkaisijaltaan 24 cm:n voideltuun irtopohjavuokaan ja paista kakkua 175 asteisessa uunissa reilu tunti.

2. Jäähdytä kakku kunnolla.

3. Sekoita kuorrutteen ainekset ja levitä seos kakun päälle. Koristele syötävillä kehä- tai krassinkukilla. Viimeistele reunat tomusokerilla.

Saat halutessasi kuorrutuksesta vaaleanpunaista korvaamalla 1/2 dl tavallista tomusokeria mansikanmakuisella tomusokerilla tai lisäämällä ripauksen punaista karamelliväriä.

-Lehdestä-