12-14 annosta
6 dl (noin 250 g) porkkanaraastetta
4 munaa
4 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl ruokaöljyä
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
1 tl kanelia
Kuorrutus:
200 g Philadelphia-juustoa
1/2 dl pehmeää voita tai juoksevaa matgariinia
5 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruuna- tai appelsiinimehua
kehä- tai krassinkukkia
1. Raasta porkkanat. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon porkkanaraaste ja öljy. Yhdistä kuivat ainekset ja sekoita ne muna-porkkanaseoksen kanssa taikinaksi. Kaada taikina halkaisijaltaan 24 cm:n voideltuun irtopohjavuokaan ja paista kakkua 175 asteisessa uunissa reilu tunti.
2. Jäähdytä kakku kunnolla.
3. Sekoita kuorrutteen ainekset ja levitä seos kakun päälle. Koristele syötävillä kehä- tai krassinkukilla. Viimeistele reunat tomusokerilla.
Saat halutessasi kuorrutuksesta vaaleanpunaista korvaamalla 1/2 dl tavallista tomusokeria mansikanmakuisella tomusokerilla tai lisäämällä ripauksen punaista karamelliväriä.
-Lehdestä-
Kommentit