4 annosta

n. 800 g painava perattu hauki (lahna, kuha, siika)

1/2-1 tl suolaa

1 sipuli

1/2 tl vastarouhittua pippurisekoitusta

2 rkl sitruunamehua

2-3 tl rasiamargariinia

1-2 rkl korppujauhoja

Kastike:

3 dl kalalientä (kalan rippeistä tai tiivisteestä)

3 rkl vehnäjauhoja

1 dl kermaa tai ruokacremeä

2-3 rkl sitruunamehua

2-3 tl sokeria

1. Mausta kala, kuori ja lohko sipuli ja pane kalan sisään, ripota kalan pintaan korppujauhoa sekä muutama rasvanokare.

2. Paista kalaa 200 asteessa puolisen tuntia.

3. Valmista kastike: Kuumenna sekoittaen kalaliemi, johon on sekoitettu vehnäjauho ja hauduta miedolla lämmöllä viitisentoista minuuttia.

4. Kaada kalasta valunut neste kastikkeeseen, mausta kermalla, sitruunamehulla ja sokerilla sopivan hapanimeläksi.

5. Tarjoa perunoiden ja kasvisten kera.

-Lehdestä-