4 hengelle

  • 4 broilerinrintafileetä
  • öljyä paistamiseen

Marinadi

  • 1 appelsiini
  • 2 dl haudutettua rooibosteetä
  • 1 dl öljyä
  • 2 tl hunajaa
  • suolaa

1. Pese appelsiini. Purista appelsiinin mehu ja leikkaa neljäsosa oranssista kuoresta ohuiksi suikaleiksi.

2. Sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään.

3. Laita broilerinfileet vahvaan muovipussiin ja kaada marinadi niiden joukkoon. Kääntele fileitä, jotta ne maustuvat tasaisesti. Laita fileet marinoitumaan jääkaappiin.

4. Ota fileet jääkaapista puoli tuntia ennen paistamista. Kuumenna öljy pannulla ja paista fileitä molemmin puolin viisi minuuttia.

5. Kaada marinointiliemi pussista pannulle ja anna sen kiehahtaa. Kypsennä fileitä miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Tarjoile muhkean maalaisleivän ja kevyen majoneesin kanssa.

Vinkki: Myös kokojyväriisi sopii fileiden kylkeen. Saat riisiin aivan uutta makua, kun keität sen teellä maustetussa vedessä!

-Kotivinkki 17.11.2010-