20 annosta

  • 3 munaa
  • 2½ dl ruokosokeria
  • 3 dl täysjyvävehnäjauhoja
  • 1 dl vehnäleseitä
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 2 tl kanelia
  • ½ tl kardemummaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ½ tl suolaa
  • 3 dl hienoa porkkanaraastetta
  • 2 dl paloiteltuja luumuja
  • 2 dl juoksevaa margariinia

Kuorrutus:

  • 2 dl juoksevaa margariinia
  • 150 g tuorejuustoa (rasvaa 2%)
  • 2 dl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1-2 tl sitruunamehua

Koristeluun:

  • 4 tuoretta luumua
  • 2 rkl siemeniä tai manteleita

1. Voitele pitkänomainen kakkuvuoka hyvin ja jauhota leseillä.

2. Vatkaa munat ja sokeri keskenään hyväksi vaahdoksi. Lisää toisiinsa sekoitetut kuivat aineet ja kääntele taikinaan porkkanaraaste ja hyvin pieniksi paloiksi silputut luumut. Lisää rasva viimeiseksi.

3. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä kakku uunin keskitasolla 190 asteessa noin 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä jonkin aikaa vuoassa ja kumoa se sitten ritilän päälle.

4. Sekoita kuorrutusaineet keskenään. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun pinnalle ja koristele.

-KG maalis-huhtikuu 2011-