4 annosta

Energiaa 218 kcal/annos

  • 1 l mansikoita
  • 2 munanvalkuaista
  • 3 rkl sokeria
  • 2 dl kevytvispiä (rasvaa max. 23 %)

Koristeluun:

  • (muutama basilikanlehti

1. Perkaa ja soseuta mansikat. Voit myös soseuttaa puolet mansikoista ja viipaloida koristeiksi.

2. Vatkaa valkuaiset ja puolet sokerista kovaksi vaahdoksi.

3. Vatkaa kylmä kerma ja loput sokerista vaahdoksi. Sekoita kerma- ja valkuaisvaahdot ja puolet mansikkasurvoksesta keskenään.

4. Annostele mousse maljoihin, valuta pinnalle loput mansikkasurvoksesta tai koristele annokset viipaloiduilla mansikoilla. Halutessasi voit käyttää koristeluun myös basilikan- tai sitruunamelissanlehtiä.

-KG kesä-heinäkuu 2011-