4 annosta

  • 400 g lohifileetä
  • 1 rkl öljyä
  • 1 prk (4 dl) kookosmaitoa
  • 3-4 rkl punaista currytahnaa
  • 4 kaffirlimetinlehteä
  • 1 rkl tummaa ruokosokeria
  • 2-3 rkl kalakastiketta
  • 2 tl limettimehua

Koristeeksi:

  • korianteria
  • chiliviipaleita

Leikkaa lohi noin neljään osaan. Paista palat öljyssä pannulla molemmin puolin kypsäksi. Nosta kalat sivuun odottamaan.

Kuumenna pannussa osa kookosmaitoa (1 dl) ja keitä noin 3 minuuttia.

Lisää mukaan currytahna ja hauduta muutaman minuutin ajan.

Lisää loput kookosmaidosta ja kaffirlimetinlehdet. Hauduta noin 10 minuuttia.

Mausta ruoka sokerilla, kalakastikkeella ja limettimehulla. Tarkista maku.

Nosta kalapalat kastikkeeseen ja kuumenna.

Koristele chiliviipaleilla ja korianterilla. Tarjoa lisänä esimerkiksi porkkananuudeleita.

-Maku 1/2011-