• 2 nippua vihreää parsaa
  • vettä
  • mineraalisuolaa
  • 1 kg lohifileetä
  • ripaus mineraalisuolaa ja valkopippuria
  • valkoviiniä tai kalalientä

Kuori ja leikkaa parsat 2-3 osaan. Kuumenna miedosti mineraalisuolalla maustettu vesi kattilassa, lisää parsat ja keitä noin viisi minuuttia tai kunnes ne ovat rapean kypsiä. Valuta parsat ja anna niiden jäähtyä.

Mausta lohifilee mineraalisuolalla ja valkopippurilla ja nosta se uunivuokaan tai tarjoiluvadille nahkapuoli ylöspäin. Kaada päälle valkoviiniä tai kalalientä. Peitä vuoka tai vai foliolla ja kypsennä 200 asteen uuninlämmössä noin 20 minuuttia.

Anna fileen vähän jäähtyä, poista nahka ja valuta liemi pois. Nosta lohifilee pitkän lastan avulla tarjolle tai siisti tarjoiluvati ja koristele pinta parsalla.