Valmistusaika: n. 10 min.

4 annosta
  • 300 g savukinkkua tai suolalihaa viipaleina
  • 1 tlk parsaa
  • 1 tlk herneitä
  • 1 tlk porkkanoita (tai tuorevihanneksia, esim. tomaatteja, salaattia, kurkkua)
Kastike:
  • 2 dl kermaviiliä
  • 1 dl majoneesia
  • 1 iso nippu tilliä
  • 1 nippu retiisejä
  • suolaa, valkopippuria
1. Sekoita kermaviili ja majoneesi leikatun tillin ja pienennettyjen retiisien kanssa. Mausta ja säilytä kastike mahdollisimman kylmänä ennen tarjoilua.

2. Järjestä ohuiksi viipaleiksi leikattu liha tarjoiluvadille vihannesten kanssa. Tarjoa tölkkivihannekset kylminä ja hyvin valuneina, ilman lämmitystä. Jos käytät tuorevihanneksia, koeta pitää nekin viileinä ja viipaloi ne vasta juuri ennen tarjoilua.

-Mestarikokki-