3-4 annosta

  • 1 pkt (270 g) maustamatonta, kiinteää tofua
  • 1 vihreä paprika
  • 1 sipuli
  • 1 rkl öljyä
  • 2 tl paprikajauhetta
  • ½-1 tl valkosipulijauhetta
  • 1/4 tl valkopippuria
  • 3/4 tl suolaa
  • 2 dl ruokakermaa tai kookosmaitoa
  • 1 pkt (250 g) tuorepastaa

1. Pane vettä kiehumaan pastan keittämistä varten.

2. Valuta tofu ja paloittele se kuutioiksi. Pese ja kuutioi paprika ja hienonna sipuli.

3. Sekoita öljy, paprikajauhe, valkosipulijauhe, valkopippuri ja suola pannulla. Kiehauta mausteseos ja paista siinä tofukuutiot, paprika ja sipuli kevyesti. Lisää ruokakerma tai kookosmaito ja anna hautua viitisen minuuttia.

4. Keitä tuorepasta pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta hyvin. Sekoita joukkoon kastike ja kaada tarjoiluastiaan.

¤ Soijapavuista valmistettu tofu on maultaan mieto, juustonkaltainen kasvistuote. Proteiinipitoisena se täydentää hyvin kasvisruokia. Tofun löydät ruokakaupan kylmätiskiltä.

¤ Tuorepasta sisältää kananmunaa: käytä tarvittaessa tavallista kuivattua pastaa.

-Kotiliesi 17.8.2004-