Valmistusaika: n. 30 min.

4 annosta
  • n. 1 kg silakoita
  • 2 tl suolaa
Täyte:
  • 1 porkkana
  • 1 pieni omena
  • 1 sipuli
  • 1 nippu persiljaa
  • 1 rkl öljyä
  • sulatettua voita tai margariinia
  • valkopippuria
Leivitys ja paistaminen:
  • ½ dl ruisjauhoja
  • ½ dl korppujauhoja
  • öljyä, voita tai margariinia
1. Perkaa kalat mutta jätä selkäruoto paikalleen. Huuhdo kalat hyvin ja pane ne valumaan. Sirota suolaa sekä ulko- että sisäpintaan.

2. Hienonna persilja, varaa hiukan koristeluun. Raasta raakoina porkkana, omena ja sipuli, sekoita jäljellä olevan persiljan kanssa. Sido täyteaineet sekoittamalla joukkoon hiven öljyä ja mausta valkopippurilla.

3. Jaa täyte silakoihin ja kääntele niitä leivitysjauhoissa.

4. Kuumenna rasva paistinpannussa ja pane silakat pannuun. Paista kauniin ruskeaksi molemmin puolin. Käytä riittävästi rasvaa paistamiseen, muuten kalat helposti hajoavat.

5. Pane kalat lämpimälle tarjoiluvadille ja ripota persilja päälle. Tarjoa heti.

-Mestarikokki-