8 annosta

  • 1 kokonainen kurkku
  • 1 sipuli
  • 1 keltainen paprika
  • ½ dl vettä
  • 1 dl väkiviinaetikkaa
  • 1 dl sokeria
  • ½ tl suolaa

Suurus:

  • 1 tl kurkumaa
  • 2 tl sinappijauhetta
  • 1 rkl maissitärkkelysjauhoja
  • 2 rkl vettä

1. Kuutioi kurkku. Kuori ja hienonna sipuli. Halkaise paprika, poista kanta ja siemenet. Leikkaa pieniksi paloiksi.

2. Mittaa kattilaan vesi, etikka, sokeri, suola ja kasvikset. Keitä aineksia miedolla lämmöllä 10 minuuttia.

3. Sekoita kurkuma, sinappijauhe ja maissitärkkelysjauho veteen. Lisää seos kiehuvaan liemeen. Anna kiehua muutama minuutti. Nosta relissi kuumaan purkkiin ja anna jäähtyä. Relissi säilyy jääkaapissa useita viikkoja.

-Kotiliesi 1.2.2011-