8 annosta

1 l täysmaitoa

1 1/4 dl Pirkka-puuroriisiä

1 1/2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl sokeria

2 kananmunaa

1 tl kardemummaa

1 tl suolaa

50 g sulatettua voita

Lisäksi:

1 ps (400 g) Pirkka-marjasekoitusta

2 dl kuohukermaa

1 rkl sokeria

1 tl vanilliinisokeria

Kuumenna maito kiehuvaksi ja sekoita joukkoon riisit. Keitä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia puuhaarukalla sekoittaen. Jäähdytä.

Vatkaa joukkoon vehnäjauhot ja kevyesti vaahdotetut sokerit ja munat. Lisää kardemumma, suola ja sulatettu voi. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun. Kypsennä pannukakkua 200 asteisen uunin toiseksi alimmaisella tasolla noin 40 minuuttia.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja ja mausta se sokerilla ja vanilliinisokerilla.

Tarjoa pannukakku marjojen tai hillon ja kermavaahdon kanssa.

-Ruoka Pirkka 29.7.2006-