4 annosta

Munaton, maidoton

Lihapullataikina:

  • 500 g naudan jauhelihaa
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • ½ dl korppujauhoja
  • 1 kananmunankeltuainen
  • noin 1½ dl tuoretta persiljaa hienonnettuna
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl rouhittua mustapippuria

Paistamiseen:

  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl voita

Omenakastike:

  • 150 g omenahilloa
  • 1 dl vettä
  • 2 rkl kasvisfondia
  • (ripaus punaista chilirouhetta)
  • 2 rkl sitruunamehua

Sekoita kaikki lihapullataikinan ainekset huolellisesti keskenään.

Pyörittele kostutetuin sormin taikinasta pullia. Paista pannulla oliiviöljyn ja voin sekoituksessa kypsiksi ja ruskeiksi.

Mittaa kaikki kastikkeen ainekset kattilaan. Anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia. Kaada kastike lihapullien päälle.

Tarjoa esimerkiksi parsa- ja kukkakaalin kanssa.

-Meidän perhe 3/2011-