1 maustamaton silkkitofu (ei pehmeää tofua)

Taikina:

100 g jauhettua broilerinlihaa

1 hienonnettu siitakesieni

1 hienonnettu purjo

1 rkl pieneksi paloiteltua porkkanaa

1 tl raastettua inkivääriä

vähän keitettyä pinaattia

1 tl soijakastiketta

2 tl sakea tai 2/3 tl votkaa

1 tl perunajauhoja

Liemi:

4 dl dashi-lientä tai 4 dl vettä ja 1/3  kanaliemikuutio

1 tl sokeria

1 tl soijakastiketta

3 rkl sakea tai 1 rkl votkaa

koristeeksi 8 kevyesti keitettyä sokerihernettä

1. Käsittele tofua varovasti, se rikkoutuu helposti! Viipaloi tofu neljään yhtä suureen osaan. Tee pintaan viilto - näin saat tehtyä tofupussin. Poista tofupaloista vesi mahdollisimman tarkasti. Sekoita taikinan ainekset huolellisesti. Lusikoi täyte tofun sisään.

2. Kiehauta liemi. Aseta tofupalat varovasti avattu puoli ylöspäin kattilaan. Hauduta pienellä lämmöllä noin 20 minuuttia. Tarjoillaan kylmänä liemellä valeltuna.

-Avotakka lokakuu 2000-