6 voileipää

6 pientä pyöreää ruisleipää tai saaristolaisleivän viipaletta

2-3 rkl voita tai margariinia

12 lehteä rucolasalaattia

200 g graavattua siikaa

Piparjuurivaahto:

1 l tuoretta raastettua piparjuurta tai piparjuuritahnaa

1/2 dl smetanaa

1/2 tl suolaa

ripaus sokeria

1/2 tl mustapippuria

1/2 dl kermaa

Koristeluun:

6-8 roseepippuria

1/2 sitruuna

1. Voitele leivät. Asettele salaatinlehdet leipien päälle.

2. Raasta piparjuuri. Sekoita se smetanaan. Mausta sitten seos suolalla, sokerilla ja mustapippurilla. Vatkaa kerma vaahdoksi.. Sekoita piparjuuri-smetanaseos kermavaahtoon. Leikkaa sitruunanpuolikas lohkoiksi.

3. Viipaloi siika. Koristele leivät siikaviipaleilla, piparjuurivaahdolla, sitruunalohkoilla ja murskatuilla roseepippureilla.

-Lehdestä-