6 voileipää
6 pientä pyöreää ruisleipää tai saaristolaisleivän viipaletta
2-3 rkl voita tai margariinia
12 lehteä rucolasalaattia
200 g graavattua siikaa
Piparjuurivaahto:
1 l tuoretta raastettua piparjuurta tai piparjuuritahnaa
1/2 dl smetanaa
1/2 tl suolaa
ripaus sokeria
1/2 tl mustapippuria
1/2 dl kermaa
Koristeluun:
6-8 roseepippuria
1/2 sitruuna
1. Voitele leivät. Asettele salaatinlehdet leipien päälle.
2. Raasta piparjuuri. Sekoita se smetanaan. Mausta sitten seos suolalla, sokerilla ja mustapippurilla. Vatkaa kerma vaahdoksi.. Sekoita piparjuuri-smetanaseos kermavaahtoon. Leikkaa sitruunanpuolikas lohkoiksi.
3. Viipaloi siika. Koristele leivät siikaviipaleilla, piparjuurivaahdolla, sitruunalohkoilla ja murskatuilla roseepippureilla.
-Lehdestä-
Kommentit