4 annosta

  • 6-8 keitettyä, kiinteää perunaa
  • voita
  • nippu kevätsipulia
  • 100 g tuoretta pinaattia
  • 8 munaa
  • ½ dl kermaa tai vettä
  • 1 dl juustoraastetta
  • ½ tl suolaa
  • mustapippuria myllystä

1. Kuori ja viipaloi perunat. Voitele uunivuoka. Kuullota ssilputut sipulit ja huuhdottu pinaatti rasvassa. Jos pinaatissa on paksut lehdet, poista lehtiruoti ja ryöppää lehdet pienessä vesimäärässä ennen kuullotusta. Sekoita munat ja kerma tai vesi, juustoraaste ja mausteet keskenään.

2. Lado puolet perunaviipaleista vuoan pohjalle. Levitä sipuli ja pinaatti vuokaan. Kaada puolet munakasseoksesta päälle. Lado loput perunat vuokaan ja kaada munakasseos pinnalle.

3. Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin ja munakas hyytyy.

-Kotiliesi 1.3.2011-