6-8 annosta

Marenki:

4 valkuaista

2 dl sokeria

2 tl pikakahvia

1 tl vettä

Väliin:

1 prk valmista vaahdotettavaa toffeekastiketta

1/2 l tuoreita marjoja esim. mansikoita ja viinimarjoja

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon sokeri vähän kerrallaan. Liota pikakahvi vesitilkkaan. Lisää lopuksi kahvi marengin joukkoon. Kääntele marenki tasaiseksi. Piirrä leivinpaperoidulle pellille kaksi noin 22 cm halkaisijaltaan olevaa rengasta. Pursota marenki keskustasta ulospäin tiiviiksi tasaiseksi spiraaliksi. Nosta marenkilevyt 100 asteiseen uuniin ja anna kuivua tunnin ajan. Sammuta uuni ja jätä kuivumaan uunin jälkilämpöön yön yli. Vaahdota kylmä toffeekastike korkealaitaisessa astiassa vaahdoksi. Viipaloi isommat marjat pienemmiksi. Kokoa kakku asettamalla marenkilevyjen väleihin marjoja ja toffeevaahtoa. Tarjoile heti.

-Yhteishyvä 7/04-