4-6 hengelle
15 min + kypsennys 60 min
  • 350 g lohta
  • 2 dl puuroriisiä
  • 7 dl vettä
  • 1 kalaliemikuutio
  • ½ tl sitruunapippuria
  • 3 rkl hienonnettua tilliä ja ruohosipulia
  • 1 tl sokeria
  • ripaus suolaa
  • 4 dl maitoa
  • 2 dl kermaviiliä
  • 100 g yrttiseoksella tai valkosipulilla maustettua tuorejuustoa
  • 2 kananmunaa
Päälle:
  • 1 rkl korppujauhoja
  • 3 rkl voita
1. Huuhdo riisi hyvin siivilässä. Pane riisi, vesi ja kalaliemikuutio kattilaan ja keitä vedessä puolikypsäksi eli noin 10 minuuttia. Siivilöi riisi.

2. Voitele laidallinen, pieni uunivuoka.

3. Leikkaa lohi pieniksi siivuiksi. Sekoita kalasiivut riisin joukkoon.

4. Mausta seos pippurilla, hienonnetulla yrteillä , sokerilla ja ripauksella suolaa. Kumoa seos vuokaan. Kaada päälle keskenään sekoitetut maito, kermaviili, tuorejuusto ja munat.

5. Tasoita pinta ja ripottele pinnalle korppujauho ja voinokareet.

6. Paista laatikkoa uunissa 200 asteessa noin tunnin ajan, kunnes munamaito on hyytynyt.

7. Nosta vuoka uunista ja anna ruoan vetäytyä 10 minuuttia ennen tarjoilua.

-Kotivinkki 2.3.2011-