3 dl hienoja vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1/2 tl suolaa

1 prk soijajogurttia

5 rkl siirappia

1/2 dl vettä

1 dl sokeria

150 g margariinia

1 prk ananasrenkaita

1 rkl vaniljasokeria

Ota pyöreä, halkaisijaltaan noin 20 cm vuoka ja leikkaa sen pohjalle pala leivinpaperia. Leivinpaperin saa helpommin leikattua pyöreäksi, kun taittelee nelikulmaisen palan kulmittain kahdeksaan osaan. Ripottele sokeri tasaisesti vuoan pohjalle leivinpaperin päälle. Sulata margariini ja kaada puolet siitä sokerin päälle siten, että rasva imeytyy sokeriin eikä menisi leivinpaperin alle. Sekoita vehnäjauhot, suola ja leivinjauhe huolellisesti. Sekoita soijajogurtti, vesi, loppu margariini ja siirappi. Lisää kuivat ainekset joukkoon. Leikkaa ananasrenkaat yhtä lukuunottamatta puolikkaiksi. Aseta kokonainen ananasrengas auringoksi vuoan keskelle ja puolikkaat säteiksi sen ympärille. Ripottele vaniljasokeri ananasrenkaiden päälle. Painele lopuksi taikinasta pyöreä levy ja painele se tasaisesti vuokaan. Taikinan käsittelyä helpottaa, jos kastelet ensin kätesi kylmällä vedellä. Paista piirasta 200-asteisessa uunissa 50 minuuttia. Jäähdytä piiras ja kumoa tarjoiluastiaan.

-Vegaaniliitto ry-