4 annosta
  • 8 viipaletta täysjyväruisleipää
Täyte:
  • 1 ruukku tai 1/4 rasiaa rucolaa
  • 1 prk veteen säilöttyä tonnikalaa
  • 3 rkl kermaviiliä (rasvaa 3,5 %)
  • 1 dl pakaste- tai tölkkimaissia
  • 1 punainen paprika
  • 10 cm:n pätkä purjoa
  • tuoretta tilliä
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria rouheena
1. Huuhtele ja kuivaa rucola. Valuta tonnikala ja sekoita se kermaviilin ja maissin kanssa täytteeksi.

2. Halkaise ja kuutioi paprika, poista siemenet ja kanta. Sekoita rucola, paprikakuutiot, hienonnettu purjo ja tilli muiden ainesten joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Nosta puolet leipäviipaleista leikkuulaudalle ja levitä päälle tonnikalaseosta. Nosta toinen leipäviipale täytteiden päälle ja halkaise kulmittain kolmioiksi.

-KG tammi-helmikuu 2011-