noin 25 pientä annospalaa

Pohja:

  • 200 g margariinia
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 2,5 dl grahamjauhoja
  • 2 dl ruokokidesokeria

Täyte:

  • 200 g mustikkaa
  • 200 g puolukkaa
  • 1 dl ruokokidesokeria

Päälle:

  • 1 dl vehnäjauhoa
  • 1 dl ruokokidesokeria
  • 50 g margariinia

Sekoita kulhoon jauhot ja kasvimargariini ja nypi seosta kunnes se muuttuu tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina laakeaan piirakkapohjaan ja painele kämmenellä taikina tasaiseksi (n. 1-2 cm paksuksi). Sekoita mustikat, puolukat ja sokeri keskenään kulhossa ja kaada tämä seos pohjan päälle tasaisesti.

Tämän jälkeen nypi vielä erikseen vehnäjauhot, sokeri ja kasvirasva pienessä kulhossa muruiksi ja ripottele lopuksi koko piirakan pinnalle. Paista piirakka uunin keskitasolla n. 30 min 200 asteessa. Anna piirakan vetäytyä paistamisen jälkeen ja tarjoile joko lämpimänä tai kylmänä vaniljakaurakastikkeen kera.

-Animalia 3/2010-