• pieniä punajuuria
  • noin 500 g perunoita
  • 1 bataatti
  • 2 punasipulia
  • 1 l kantarelleja, tatteja tai viljeltyjä sieniä
  • ½ dl öljyä
  • suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • paprikajauhetta tai cayennenpippuria
  • rosmariinia tai timjamia
  • 200 g kiehautettuja papuja
  • rucolasalaatin lehtiä
  • paahdettua ruisleipää

1. Pese punajuuret huolellisesti ja keitä ne kuorineen juuri ja juuri kypsiksi, koosta riippuen 20-40 minuuttia. Poista kuoret kypsistä punajuurista.

2. Kuori perunat, bataatti ja sipulit. Lado lohkoiksi leikatut juurekset uunipannulle. Lisää joukkoon keitetyt punajuuret ja sienet. Sekoita mausteet öljyyn. Pirskottele öljy kasvisten päälle. Kypsennä 200 asteisessa uunissa puolisen tuntia.

3. Kiehauta pavut. Kokoa aineksista lämmin salaatti. Lisää lautaselle paahdettuja tai pannulla öljytilkassa paistettuja ruisleipäpaloja ja rucolasalaattia.

-Kotiliesi 6.9.2005-