6-8 hengelle

  • 1 pkt (500 g) pakasteruisperunataikinaa

Täyte:

  • 1 keltasipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 pieni punainen chilipaprika
  • 300 g jauhelihaa
  • 1½ dl vettä
  • ½ dl rusinoita
  • 25 g tummaa suklaata
  • 1½ rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl vehnäjauhoja
  • 1-1½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • öljyä paistamiseen
  • luomukananmuna voiteluun

1. Valmista ensin täyte. Hienonna sipuli, valkosipuli ja chili. Kuullota ne pannulla öljyssä. Lisää jauheliha pannulle ja paista se kypsäksi. Yhdistä muut ainekset sipuli-jauhelihaseokseen. Tarkista maku.

2. Kauli sulatettu pakastetaikina ohueksi suorakaiteen muotoiseksi palaksi. Levitä täyte taikinalle ohueksi kerrokseksi. Rullaa taikina pötköksi leveästä reunasta alkaen. Leikkaa pötköstä noin kahden sentin viipaleita. Pane viipaleet esimerkiksi voideltuihin metallisen muffinivuoan koloihin.

3. Voitele kierteet kananmunalla. Paista kierteet uunin keskitasolla 200 asteessa kypsiksi eli 12-15 minuuttia.

-Kotivinkki, Jouluherkut 2010-