Gluteeniton ja laktoositon

10-12 hengelle

Kuorrutus:

  • 3½ dl Dansukker kaakaotomusokeria
  • 150 g mantelijauhetta
  • 2 kpl kananmunan valkuaista, pieniä

Pohja:

  • 5 kananmunaa
  • 2½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 2 1/4 dl perunajauhoja
  • 2 tl Dansukker vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta

Kostutus:

  • 1/2-3/4 dl omenamehua
  • (2 rkl rommia)

Täyte:

  • 3 dl kiinteää omena- tai vadelmahilloa

Pinnalle:

  • Dansukker tomusokeria

Mittaa kuorrutuksen aineet kulhoon ja sekoita. Lisää tarvittaessa kaakaotomusokeri ja mantelijauhetta, että saat kuorrutuksesta kaulittavan. Kääri kuorrutus kelmuun ja pane se 2-3 tunniksi jääkaappiin.

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Öljyä leivinpaperi ja pane se uunipellille. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita perunajauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Siivilöi seos munavaahtoon ja sekoita kevyesti. Kaada taikina pellille. Paista noin 7 minuuttia. Leikkaa jäähtyneen kakkulevyn neljänneksestä suurin käpyaihio. Kostuta ja levitä hillo päälle. Leikkaa seuraava kävynmuotoinen kakkulevy pienemmäksi ja aseta se hillon päälle. Jatka kostuttaen ja täyttäen sekä kakkusuikaleilla muotoillen, kunnes kakku on kävyn muotoinen.

Tomusokeroi kuorrutus, kauli se levyksi kelmun päällä ja kumoa kakun päälle. Siisti reunat. Pane kakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Siivilöi tomusokeri pinnalle ja leikkaa kävyn suomut saksilla.

Tarjoa Sirolla maustetun, laktoosittoman kermavaahdon kanssa.

-Lehdestä-