• 500 g lohta
  • 500 g kuhaa
  • 1 dl smetanaa
  • 1 dl ruokakermaa
  • 4 oksaa rosmariinia
  • 2 tl suolaa
  • 2 munaa
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 1 tl sitruunapippuria
  • 1 sitruunan kuori
Kastike:
  • 50 g voisulaa
  • ½ dl kiehuvaa vettä
  • 1 rosmariinioksa
1. Jauha ruodottomiksi peratut kalafileet tehosekoittimessa. Irrota rosmariinineulaset puisesta varresta, talviversot voit käyttää kokonaisina. Lisää muiden aineiden kanssa jauhetun kalan joukkoon. Pyöräytä taikina tasaiseksi.

2. Voitele kaaku- tai leipävuoka ja levitä murekeseos vuokaan. Aseta vuoka vesihauteeseen uunipannulle ja kypsennä 200 asteisessa uunissa tunti.

3. Tarjoa mureke kuuman rosmariinilla maustetun voisulan kanssa. Mureke maistuu myös kylmänä.

-Kotiliesi  19/2005-