4 annosta

  • 1 prk (400/250 g) käyttövalmiita valkoisia papuja
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl hienonnettua tilliä
  • suolaa ja pippuria
  • 200 g savulohta
  • leipää
  • salaatinlehtiä (tai rucolaa)

Huuhdo pavut kylmällä vedellä. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Hienonna myös tilli. Laita pavut, valkosipuli, öljy sekä mehu kulhoon ja painele ainekset haarukalla tahnaksi. Mausta seos tillillä, suolalla ja pippurilla. Perkaa kala ruodottomaksi. Paahda leivät ja lusikoi niille paputahnaa. Nosta päälle salaatinlehti ja savukalaa.

Vinkki: Jos keität pavut itse, käytä 1 dl valkoisia papuja.

-Me naiset 3.3.2011-