5 annosta

1/2 pkt (200 g) ylikypsää saunapalvikinkkua

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

2 rkl öljyä

1 ps (250 g) keittovihanneksia (pakaste)

1 tlk (390 g) tomaattimurskaa (yrtti)

1 dl vettä

3/4 tl suolaa

1/2 tl mustapippuria

1/2 dl tuoretta oreganoa hienonnettuna

250 g täysjyväspagettia

Pinnalle:

2 tomaattia kuutioituna

n. 50 g parmesaania raastettuna

1/2 dl tuoretta oreganoa hienonnettuna

Suikaloi palvikinkku ja sipuli. Hienonna valkosipulinkynnet. Kiehauta sipulit paistokasarissa tilkassa öljyä. Lisää joukkoon kinkkusuikaleet ja keittovihannekset. Hauduta kannen alla muutama minuutti. Kaada paistokasariin tomaattimurska ja vesi. Mausta suolalla, pippurilla ja oreganolla. Hauduta vielä muutama minuutti. Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valuta spagetti ja kaada tarjoilukulhoon. Kaada kastike spagetin päälle. Ripottele pinnalle tomaattikuutioita, parmesaaniraastetta ja oreganoa.

-Pirkka 11/2010-