Taikina:

  • 25 g hiivaa
  • 1 rkl sokeria tai siirappia
  • 2½  dl vettä
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 100 g vegaanista margariinia sulatettuna

Yrttitäyte:

  • 1 ruukku tuoretta basilikaa
  • ½ ruukkua tuoretta oreganoa
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 100 g pehmeää vegaanista margariinia tai 1 dl öljyä
  • suolaa
  • mustapippuria

Liota hiiva ja sokeri kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola sekä jauhoja hiljakseen sekoitellen. Vaivaa lopuksi taikinaan sulatettu margariini. Kohota taikina kaksinkertaiseksi. Valmista yrttitäyte eli sekoita ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi. Vaivaa taikinasta ilma pois ja kaulitse se levyksi. Levitä yrttitäyte levylle ja kääri se rullalle kuten korvapuustit. Leikkaa rulla noin 2 cm paksuisiksi viipaleiksi ja nosta ne uunipellille, muffinssipellille tai paperisiin irtovuokiin. Anna kohota kaksinkertaisiksi ja paista lopuksi 200 asteessa noin 10-15 minuuttia.

-Animalia 2/2010-