noin 16 lettua

4 munaa

1 l maitoa

5 dl vehnäjauhoja

1 tl suolaa

3/4 dl öljyä

Väliin:

400 g mansikkahilloa

1/2 l mansikoita

Pinnalle:

mansikoita

2 dl kermaa tai vaahdotettua vanilliinikastiketta

Riko munien rakenne rikki kulhossa. Lisää maito ja vehnäjauhot hyvin sekoittaen. Lisää suola ja öljy. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Nosta viileään turpoamaan tunnin ajaksi. Paista taikinasta pannulla lettuja molemmin puolin. Anna jäähtyä. Leikkaa mansikat viipaleiksi. Kokoa kakku levittämällä väliin ohuesti mansikkahilloa sekä mansikkaviipaleita. Koristele pinta mansikkaviipaleilla sekä kerma- tai vanilliinivaahdolla.

Vihje: 1 litra mansikoita painaa 500 g.

-Yhteishyvä 7/04-