4 annosta

  • 1 kokonainen valkosipuli
  • 2 sipulia
  • 2 rkl voita
  • 2 jauhoista, keskikokoista perunaa
  • 6 dl kanalientä (kuutiosta tai fondista)
  • 3 oksaa tuoretta timjamia
  • 1 laakerinlehti
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 dl kuohukermaa

1. Kuori ja hienonna kokonaisen valkosipulin kaikki kynnet. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuleita voissa kattilan pohjalla hiljalleen noin 10 minuuttia, kunnes ne pehmenevät.

2. Kuori ja paloittele perunat pieniksi. Lisää perunapalat kattilaan kanaliemen ja laakerinlehden ja kokonaisten timjaminoksien kanssa. Anna kiehua hiljalleen poristen, kunnes perunat hajoavat täysin. Poista laakerinlehti ja timjaminoksat.

3. Lisää kattilaan tuorejuusto ja kerma. Anna keiton kiehua muutama minuutti. Soseuta sauvasekoittimella nopeasti kuohkeaksi. Tarjoile tuoreen maalaisleivän kanssa.

-Koti ja keittiö 3/2011-