4 annosta

  • 500 g luomupaistijauhelihaa
  • 2 keskikokoista etikkapunajuurta
  • 1 iso maustekurkku
  • 1 keitetty jauhoinen peruna
  • 1 sipuli
  • 2 kananmunaa
  • 2 rkl kuohukermaa
  • 1 tl suolaa
  • ripaus rouhittua valkopippuria

Friteeratut kaprikset

  • 1 prk (50/35 g) kapriksia
  • öljyä friteeraamiseen

Kermakastike

  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 rkl lihafondia
  • pihvien paistoliemi

Raasta ensin kulhoon punajuuret, maustekurkku, peruna ja sipuli. Sekoita joukkoon jauheliha, kananmunat, kerma ja mausteet. Sekoita tasaiseksi seokseksi. Muotoile taikinasta pihvejä. Paista pihvit öljyssä pannulla kauniin ruskeiksi molemmin puolin.

Huuhtele kaprikset juoksevan veden alla siivilässä. Kuivaa huolella talouspaperin avulla. Friteeraa kaprikset kuumassa öljyssä kahteen kertaan, jotta saat niistä rapeita.

Keitä kastikkeen ainekset keskenään ja tarjoa kastike pihvien kanssa.

-Anna 10.3.2011-