30 kpl

5 dl maitoa, piimää tai viljamaitoa

50 g hiivaa

1 tl suolaa

1 rkl sokeria

1/2 dl öljyä

1 dl ruislesettä

8-9 dl sämpyläjauhoa

2 porkkanaa raastettuna

1-2 punajuurta raastettuna

1 dl nokkos-, yrtti tai pinaattisilppua

1. Valmista sämpylätaikina tavalliseen tapaan, sekoita hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen, lisää mausteet, jauhot ja öljy ja alusta taikina.

2. Jaa taikina kolmeen osaan ja värjää yksi porkkanaraasteella, yksi punajuuriraasteella ja yksi pinaatilla, anna kohota peitettynä tunnin verran.

3. Leivo sämpylöiksi, kohota 15-30 minuuttia ja paistaa 225 asteessa 15-20 minuuttia.

Vihje: Maistuvan levitteen sämpylöille saat sekoittamalla maustamattomaan Belette-levitteeseen 1-2 dl hienonnettuja mausteyrttejä.

-Lehdestä-