10 annosta

Pohja:

  • 150 g voita tai margariinia
  • 1½ dl sokeria
  • 4 kananmunan keltuaista
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1½ dl Pirkka-kevytmaitoa

Marenki:

  • 4 kananmunan valkuaista
  • 2 dl sokeria
  • 3/4 dl Pirkka-mantelirouhetta tai -kookoshioutaleita

Päälle:

  • 4 dl Pirkka-vispikermaa
  • 3 rkl sokeria
  • 2 tl vanilliinisokeria
  • n. 1 l mansikoita
  • 4 kiiviä

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos ja maito vuorotellen taikinaan. Levitä taikina ohueksi kerrokseksi uunipellille voidellun leivinpaperin päälle. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen jatkaen vatkaamista kunnes seos on jäykkää ja kiiltävää. Levitä marenkiseos taikinan päälle.

Ripottele mantelirouhe tai kookoshiutaleet pinnalle. Paista 175 asteisessa uunissa 25 minuuttia, kunnes väri on vaaleanruskea.

Anna kakkulevyn jäähtyä ja leikkaa se terävällä veitsellä leivosruuduiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta se sokerilla ja vanilliinisokerilla. Puhdista ja paloittele mansikat, kuori ja viipaloi kiivit. Koristele leivokset kermavaahdolla, mansikoilla ja kiiveillä.

-Ruoka Pirkka 15.7.2006-