4 hengelle

  • 1 dl kasvisrasvakermaa
  • 6 luomukananmunaa
  • pari timjamin oksaa
  • 1 yrttisekoitusta
  • ½ tl suolaa
  • rasvaa munakkaan paistamiseen
  • 10 kirsikkatomaattia
  • 150 g fetajuustokuutioita
  • ruukku rucolaa

1. Sekoita kermaan kananmunat. Silppua timjami. Lisää mausteet seokseen.

2. Kuumenna rasva pannulla ja kaaada munakasmassa pannulle. Paista munakasta pikkuhetki kovalla lämmöllä ja "vetele" munakasta ristiin rastiin puulastalla. Pienennä sitten lämpö ykköselle.

3. Huuhdo ja leikkaa tomaatit puolikkaiksi ja valuta fetakuutiot. Jatka vielä tarvittaessa munakkaan "vetelemistä". Kun munakas alkaa hyytyä pinnalta, lisää päälle tomaatit ja fetakuutiot. Kypsennä munakasta, kunnes pinta on hyytynyt.

4. Silppua munakkaan pinnalle rucola ja tarjoile munakas tuoreen leivän kanssa.

Vinkki! Osta fetajuusto öljyisessä mausteliemessä. Liemi käy kastikkeeksi salaatteihin. Purkkiin jäävään liemeen voi laittaa maustumaan maustamattomia fetapaloja.

-Kotivinkki 5.5.2010-