• 300 g jauhelihaa
  • 2 rkl voita
  • 1 sipuli
  • 8 dl vettä
  • 2 lihaliemikuutiota
  • 1½ dl punaisia linssejä
  • 1 ps pakastekeittojuureksia
  • 2 tl kuivattua basilikaa
  • 1 tl kirveliä
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • 2 dl kevytruokakermaa
  • (suolaa)
  • 1 dl tuoretta persiljaa

Kuori ja paloittele sipuli. Ruskista jauheliha voissa suuressa kattilassa, lisää loppuvaiheessa sipulipalat. Lisää lihaliemi ja linssit. Keitä 5 minuuttia.

Lisää keittojuurekset ja anna vielä kiehua 10 minuuttia.

Mausta basilikalla, kirvelillä ja mustapippurilla. Lisää lopuksi ruokakerma. Kiehauta nopeasti. Hienonna pinnalle persiljaa.

Tarjoa lisänä esimerkiksi juustosämpylöitä.

Vinkki: Keittomaisempi versio syntyy käyttämällä 1½ l lihalientä ja 4 dl ruokakermaa.

-Meidän perhe nro 3 maaliskuu 2011-