- 300 g jauhelihaa
- 2 rkl voita
- 1 sipuli
- 8 dl vettä
- 2 lihaliemikuutiota
- 1½ dl punaisia linssejä
- 1 ps pakastekeittojuureksia
- 2 tl kuivattua basilikaa
- 1 tl kirveliä
- ½ tl rouhittua mustapippuria
- 2 dl kevytruokakermaa
- (suolaa)
- 1 dl tuoretta persiljaa
Kuori ja paloittele sipuli. Ruskista jauheliha voissa suuressa kattilassa, lisää loppuvaiheessa sipulipalat. Lisää lihaliemi ja linssit. Keitä 5 minuuttia.
Lisää keittojuurekset ja anna vielä kiehua 10 minuuttia.
Mausta basilikalla, kirvelillä ja mustapippurilla. Lisää lopuksi ruokakerma. Kiehauta nopeasti. Hienonna pinnalle persiljaa.
Tarjoa lisänä esimerkiksi juustosämpylöitä.
Vinkki: Keittomaisempi versio syntyy käyttämällä 1½ l lihalientä ja 4 dl ruokakermaa.
-Meidän perhe nro 3 maaliskuu 2011-
Kommentit