6 annosta

  • pieni puolikas (noin 1,2 kiloa) vesimelonia
  • 1-1½ l Pirkka-vaniljajäätelöä
  • 3/4 dl appelsiinimarmeladia

Meloni-mansikkasalaatti:

  • vesimelonin hedelmäliha ja mehu
  • 250 g tuoreita Pirkka-mansikoita
  • (2-3 rkl sitruslikööriä)

Koristeeksi:

  • sitruunamelissan lehtiä

Irrota vesimelonin puolikkaasta hedelmäliha yhtenä kappaleena kuorta pitkin esimerkiksi isolla lusikalla. Kaada irtoava mehu talteen. Kuivaa kuori ja täytä se tiiviisti hiukan pehmenneellä vaniljajäätelöllä ja appelsiinimarmeladilla. Täytä melonin puolikas kukkuralleen. Peitä melonikulho tuorekelmulla ja foliolla. Nosta pakastimeen jäätymään seuraavaan päivään.

Valmista salaatti vasta tarjoilupäivänä. Leikkaa melonin hedelmäliha kookkaiksi paloiksi. Poista siemenet esimerkiksi haarukalla rapsuttamalla. Huuhdo mansikat tarvittaessa ja leikkaa kahtia.  Mausta melonimehu halutessasi sitrusliköörillä ja kaada meloni-mansikkasalaatin mausteeksi. Anna maustua hetki huoneenlämmössä.

Ota jäätelömeloni pehmenemään noin puoli tuntia ennen tarjoamista. Leikkaa se jäätelöpuolelta kahtia tukevalla veitsellä. Leikkaa molemmat puolikkaat edelleen paksuiksi viipaleiksi jälkiruokalautasille. Tarjoa meloni-mansikkasalaatin kanssa.

-Ruoka Pirkka 22.7.2006-