4 annosta

  • 200 g vuohenjuustoa (Chevre, Riblaire)
  • 3 porkkanaa
  • 1 iso sipuli
  • 1 punainen paprika
  • 1 keltainen paprika
  • 1 vihreä paprika
  • 1 (400 g) kesäkurpitsa
  • oliiviöljyä
  • ½ tl suolaa
  • mustapippuria

Koristeeksi:

  • persiljaa

Viipaloi vuohenjuusto. Kuori porkkanat ja sipuli. Leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Kuutioi paprikat ja kesäkurpitsa. Ruskista vuohenjuustoviipaleet molemmin puolin nopeasti kuumalla muurinpohjapannulla tilkassa oliiviöljyä. Siirrä vuohenjuustot lautaselle, mutta pidä lämpimänä. Kuullota porkkanaviipaleita ja sipulirenkaita oliiviöljyssä pari minuuttia. Lisää joukkoon paprikat ja kypsennä seosta vielä pari minuuttia. Lisää lopuksi kesäkurpitsat ja jatka kuullottamista kunnes vihannekset ovat rapean kypsiä. Mausta seos ripauksella suolaa ja mustapippuria.

Vokatut vihannekset ja vuohenjuusto maistuvat sellaisenaan kasvisruokana. Ne sopivat myös mainiosti grillattujen possunfileiden kanssa: Pane vihannessekoitusta lautasille ja nosta vihannesten päälle vuohenjuustoviipaleet. Lisää lautasille vielä kuumat possunfileet. Ripottele lautasen reunoille hienonnettua persiljaa.

-Ruoka Pirkka 29.7.2006-